Over mij

Ik ben Jeanette Eland, GZ psycholoog/psychotherapeut. Vanaf 2021 ben ik met een brede werkervaring, opgedaan op verschillende werkplekken, weer gaan werken in een kleine praktijk op het mooie landgoed Zonnestraal. 

Als therapeut ben ik vanaf 1987 voor een groot deel gevormd en geïnspireerd door de ontwikkelingen in de traumazorg in Nederland bij mijn werk voor het Instituut voor Psychotrauma. Vanaf 2004 werkte ik in een groepspraktijk voor psychotherapie, partnerrelatie- en systeemtherapie in Hilversum. Tot 2013 vooral gericht op kinderen en gezinnen. Vanaf 2009 volgde ik de opleiding voor Psychotherapeut en ben ik mij meer gaan richten op individuele psychotherapie bij volwassenen en partnerrelatietherapie. 

Door mijn expertise als psychotraumatherapeut zie ik relatief veel cliënten met een achtergrond van (vroegkinderlijk) trauma (zoals verwaarlozing, misbruik, mishandeling, verlating) en een sterke drang om deze ervaringen achter zich te laten en te kiezen voor meer voluit  leven, waarbij ingrijpende negatieve ervaringen zijn geïntegreerd en niet meer bepalen.

Gaandeweg heb ik vooral in traumabehandelingen steeds meer positieve ervaringen opgedaan met behandelen op twee sporen met een lichaamsgerichte therapeut. Trauma zet zich vast op verschillende niveau’s en vraagt een aanpak die daarop aansluit. Het blijkt zeer effectief om gesprekken of EMDR aan te bieden in combinatie met haptotherapie, psychomotore therapie, danstherapie of ademtherapie. 

Tenslotte komen in mijn nieuwe praktijk steeds meer vragen naar coaching en partnerrelatietherapie. Ik ben blij met deze ontwikkeling. Deze inspireert mij en biedt weer mogelijkheden om mij verder te ontwikkelen in mijn vak.  

Lidmaatschappen en registraties

Psychotraumatherapeut (NtVP)
EMDR Practitioner  (Vereniging EMDR Nederland)
Cognitief gedragstherapeut (vereniging voor Cognitieve Gedragstherapie)

Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)

EFT relatietherapeut, aanvullend getraind (Stichting EFT Nederland)

BIG GZ-psycholoog: 79054088725
BIG Psychotherapeut: 99054088716
AGB code zorgverlener: 94004363
AGB code praktijk: 94064041
KvK: 32155606